Ohjeita ratsastamaan saapuville

Ratsastajat ovat vastuuvakuutettuja yrityksen puolesta, mutta lisäksi suosittelemme henkilökohtaista vapaa-ajan tapaturmavakuutusta mahdollisen tapaturman varalle. Kannattaa tarkastaa että vakuutuksesi kattaa ratsastuksen.

Saavu tallille viimeistään 15 minuuttia ennen ratsastusaikasi alkua. Mikäli haluat osallistua hevosten laittoon saavu paikalle jo puolta tuntia ennen.

Autot pysäköidään merkitylle parkkipaikalle.

Kaikki retket ja ratsastustunnit ovat ohjattuja. Asiakkaan tulee noudattaa ohjaajan antamia ohjeita.

Vaatetus

  • Saat tallilta tarvittaessa lainaksi turvakypärän ja heijastinliivin ratsastuksen ajaksi.
  • Varustaudu säänmukaisiin lämpimiin ulkovaatteisiin. Huomioi että maastossa tulee yleensä helpommin kylmä kun kenttätunneilla. Talvella ratsastushousuissa ja saappaissa ei tarkene ratsastaa ulkona. Housuissa oltava pitkälahje. Shortsit eivät sovellu ratsastukseen.
  • Kengissä on hyvä olla kantaa ja vartta nilkan yli (lenkkarit ja crocsit eivät ole ratsastukseen sopivia)
  • Housuissa kannattaa välttää liukasta pintaa ja paksuja saumoja. Huomioi myös joustava materiaali housuja valitessa.
  • Käsineitä valitessa ota huomioon että ohja tulee nimettömän ja pikkusormen väliin joten lapaset eivät käy ratsatukseen.
  • Miellyttävä vaatetus on hyvä aloittaa jo alusvaatteista. Urheilurintsikat ja pehmeäsaumaiset alushousut ovat parhaat. Stringejä emme suosittele.
  • Kesällä ohut pitkähihainen paita on paras valinta, joka suojaa ötököiltä.
  • Sadeviitat ja muut lepattavat vaatteiden osat eivät sovellu ratsastukseen.
  • Talvella ohut pipo tai kypärämyssy kypärän alle
Kysy apua vaatetuksen valintaan varausta tehdessäsi mikäli olet epävarma asiasta.

Ratsastajan painoraja on 90kg.

Pidätämme oikeuden siirtää tai peruuttaa varauksen ylivoimaisen esteen takia.

Sääolosuhteet:

-15 astetta on pakkasraja lasten tunneilla, -18 astetta aikuisten tunneilla ja lyhyillä maastoilla, -15 astetta 2 tunnin ja siitä pidemmillä maastoilla, mikäli tunti tai maasto perutaan kokonaan siitä ilmoitetaan asiakkaalle tallin puolesta. Mikäli pakkasraja ei ylity kovin pahasti saatamme järjestää tunnin mikäli innokkaita tulijoita on, mutta pakkasrajojen ylityttyä emme velvoita ketään tulemaan eli oman paikan saa perua veloituksetta siinä tapauksessa jos pakkasraja ylittyy. Pakkasrajan suhteen noudatamme tallin lämpömittarin lukemia (monesti täällä maalla saattaa olla paljon kylmempää kuin esimerkiksi kaupungissa!) Jos olet epävarma tilanteesta ota yhteys tallille puhelimitse. Kova myrsky ja voimakas ukkonen saattavat myös peruuttaa retken turvallisuussyistä. Ilmoitamme asiakkaalle aina suoraa mikäli keli estää ratsastuksen toteutumisen.

Miten valitsen sopivan ratsastusretken?

Rauhallinen retki tarkoittaa retkeä jolla pääasiassa edetään käynnissä ja töltissä. Retki sopii näin ollen myös aloittelevammalle ratsastajalle. Maastoon ei kuitenkaan oteta alle 12-vuotiaita ellei ole jo paljon kokemusta ratsastuksesta. Rauhallisilla retkillä jos kaikki sujuu hyvin ja koko ryhmä haluaa niin saatamme kokeilla myös hieman laukkaa, mutta lähtökohtaisesti rauhallisilla retkillä ei laukata. Aikuinen voi osallistua maastoretkelle ilman aiempaakin ratsastuskokemusta. Reippaaksi merkityllä retkellä edetään kaikissa askellajeissa eli myös laukkaamme ja etenemme reippaammassa vauhdissa kokonaisuudessaan. Omien ryhmien varauksissa vauhti sovitetaan aina sen mukaan että se on kaikille turvallista ja mukavaa. Välillä omissa ryhmävarauksissa/työporukoissa saattaa olla isojakin eroja ratsastustaustoissa, jolloin vauhti sovitetaan vähiten ratsastaneiden mukaan. Oikean retken valitseminen on tärkeää, että retki on koko ryhmälle mieluinen ja turvallinen kokemus.

Usein ulkopuolisten valmentajien pitämistä kursseista usein ajatellaan ettei niille voi osallistua kuin todella kokeneet ratsastajat. Asia ei kuitenkaan ole näin vaan perustaidot riittää ja hieman kokemusta askellajiratsastuksesta. Omalla hevosella voi osallistua vaikkei olisi vielä ennestään paljon kursseillut. Kurssille tullaan oppimaan, ei esiintymään.

Ratsastustuntien/retkien peruutus:

Viimeistään 3 vuorokautta aikaisemmin, sairastapauksessa saman päivän klo 12 mennessä. Mikäli peruutus tapahtuu liian myöhään perimme 100% ratsastuksen hinnasta. Jatkuvat poissaolot vakiotunneilta aiheuttavat vakiotuntipaikan menetyksen. Mikäli tiedät jo ajoissa että et pääse osallistumaan tunnillesi peru tunti mahdollisimman aikaisin niin paikkaa ehditään vielä tarjota toiselle innokkaalle ratsastajalle.
Peruutukset arkisin ma-pe klo 9-16 tekstiviestillä numeroon 0405267918,
Mihin vuorokauden aikaan tahansa sähköpostilla info@reykhestar.com tai täällä Reykhestarin facebook-sivulla yksityisviestin kautta.

Retkien ja tuntien varaaminen:

Arkisin ma-pe 9-16 puhelimitse numerosta 040-5267918. Sähköpostilla info@reykhestar.com tai Reykhestarin facebook-sivulla yksityisviestin kautta.

Varatessasi valmistaudu ilmoittamaan kaikkien ratsastajien aiempi ratsastuskokemus sekä lapsista ikä. Tutustuhan ohjeisiin hyvin miten valitset sopivan tasoisen retken.

Retkien ja tuntien maksaminen

maksuvälineenä käy:
-käteinen

- yleisimmät pankkikortit

- smartum setelit, mobiili ja verkkomaksu (smartum saldo kortti valitettavasti ei käy)

- Edenred virikesetelit ja ticket virike®, mobiili ja verkkomaksu, kortti

- laskutus firmoille ja ryhmille

- ePassi

- Tyky-online

- tilisiirto vakioasiakkaille


Ratsastukset maksetaan vasta paikan päällä tai sovitusti aiemmin. Ethän tee itsenäisiä maksuja ennakkoon. Työpaikoilta saadut liikuntaedut ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa muita kuin omia ratsastuksia.

Valitettavasti emme myy lahjakortteja ollenkaan!